به گزارش پایگاه خبری تماشاگران نیوز/نقل و انتقالات در سراسر دنیا فصل تابستان و زمستان آغاز میشود و هر سال افزایش نامحسوسی را در سراسر جهان شاهد هستیم.
اگر شاخه اقتصادی نقل و انتقالات را بررسی کنیم شاید این مقوله در دسته اقتصاد خُرد قرار بگیرد یعنی اقتصاد خرد چگونگی تعامل بین بازیگران خُرد در بازارهای منفرد را بررسی میکند که البته این موضوع با فرض کمیابی واحدهای مبادله پذیر دستخوش نوسان است.
نقشهای تعیین کننده در بازار نقل و انتقالاتی شاید ۲ عامل اصلی دارد که اولین آن مرغوبیت بازیکن است که آن هم تحت تأثیر عوامل درون تیمی و برون تیمی قابل افزایش است.
دومین موضوع قابل بحث در این بازار میزان تقاضا است که تعیین میکند که آیا چه میزان افزایش قیمت برای این مرغوبیت لحاظ خواهد شد که این دومی منجر به اتفاقاتی است که باعث سیر صعودی ارقام میشود و عامل این تقاضا اگر چه به ظاهر مرغوبیت و میزان مهارت بازیکن است، اما این دلالها و مدیران برنامه هستند که این ارقام را به دلخواه تغییر میدهند و عاملی برای تورم در بازار خاص این واحد خواهد شد و این روند در ادامه روند افزاینده و نامنظم افزایش قیمتها تورم و در دورههای بعدی به رکود اقتصادی منجر میشود.
شاید سؤال پیش بیاید که مگر در تمام دنیا این افزایش قیمت در نقل و انتقالات وجود ندارد، اما نکته مهم این است که درآمد زایی باشگاهها میتواند این معضل را از بین ببرد و به نوعی به یک داد و ستد پر رونق تبدیل کند و موارد فوق در فوتبال ما به دلیل منابع محدود درآمدی است و شاید نسبت به عرف نقل انتقالات در دنیا تفاوت عمدهای دارد.
اما دلالها و مدیران برنامه از روشهای خاصی برای بازار گرمی استفاده میکنند در ابتدا باید به موضوع گرمی بازار اشاره کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، تعداد محدود بازیکنان با کیفیت، عامل اصلی گرمی بازار نقل و انتقالات هستند. یعنی منابع محدود تیمها را وارد بازی رقابتی میکند و دلیل اصلی این اتفاق کاهش تولید بازیکن در تیمهای پایه به نسبت سالهای گذشته است.
گرمی این بازار با شگردهای خاص به بازار گرمی تبدیل شده است و بازیکنان به راحتی با استفاده از ابزارهای مختلفی، چون دلالها و مدیران برنامه و با سلاح رسانه صفر قراردادها را هر روز افزایش میدهند و این ارقام امروز برای معمولیترین بازیکنان به بیش از چند میلیارد تومان رسیده است.
حسین عبدی پیشکسوت پرسپولیس گفت: نقش دلالان را در بازار نقل و انتقالات خیلی پررنگ میبینم. به هر حال این هنر دلالان است که بازیکن را با قیمت بالا جابهجا میکنند. خیلی از بازیکنان با دلالان قرارداد دارند و آنها بازیکنان را به تیمهای مختلف انتقال میدهند.
به گفته حسین بادامکی بازیکن سابق تیم فوتبال پرسپولیس، دلالها به منافع خود فکر میکنند. آنها مالیاتی نمیدهند و برای بیشتر شدن کمیسیون خود قیمت بازیکنان را بالا بردهاند. کیفیت بازیکنان ما نسبت به پارسال پایین آمده و شاهد کاهش سطح کیفی مسابقات لیگ برتر فوتبال هستیم.
واژه میلیارد تومان در شرایط فعلی اقتصادی کشور و در قشر متوسط به پایین کلمه بیگانه است. آیا فوتبال با تمام جذابیت هایش دریافتیهای معقولی نسبت به عموم مردم دارد؟ فوتبال در ذات خود یک تفریح است که معمولا هفتهای چند ساعت میتواند سرگرمی ایجاد کند و البته در کنار آن به تندرستی و سلامت افراد کمک میکند.
رقم ۵ میلیارد تومان برای یک بازیکن در طول یک فصل یعنی ماهی ۴۱۶ میلیون تومان و در مقابل کارگر ساده یک کارخانه حدود ۱۰ برابر در سال بیشتر است. پاسخ این سؤال در سالای اخیر با یک جواب همراه بوده است: «عمر قهرمانی و ورزش حرفهای کوتاه است و باید درآمد بیشتری داشته باشد و شاید مصدومیت احتمالی عمر ورزش حرفهای را کوتاه کند».
آیا در مشاغل دیگر احتمال مصدومیت وجود ندارد؟ در مشاغل دیگر کشور افراد بالای ۳۰ سال تازه میتوانند شغلی برای خود دست و پا کنند و آمار بیکاری این موضوع را تأیید میکند و این در حالی است که بازیکن حرفهای فوتبال اگر در ۳۲ سالگی هم با میلیاردها تومان پول بازنشست شود تازه به فرض اینکه در دنیای مربیگری نباشد باز هم میتواند شغلی مناسب برای خود دست و پا کند.